Dag 4 Santiago ”Top”


Dagwandeling met gids van 11,39 km. MTP111 “Pico d’Antonia”.


Deze dag ga je naar het hoogste punt (1394m.) van Santiago, de “Pico d’Antonia”. Na het ontbijt is er een transfer naar ”Monta Chotta” tot op een hoogte van ruim 1000m.

Hiervandaan wandel je over paden door een “bosachtig” gebied naar “Riba Achade”. Na “Riba Achade” verandert het landschap langzaam van “bosachtig” tot wat dennenbomen, uiteindelijk in een ruig berglandschap.

Op de top ”Pico d Antonia”

Op de top aangekomen heb je rondom een adembenemend uitzicht over het gehele eiland. Hier ga je picknicken en een rust pauze houden, voordat je de terugtocht begint. De terugtocht gaat via “Riba Achade” en “Longueira” naar “Sao Jorges” waar een authentieke Grogue stokerij te zien is. Delen van deze tocht kunnen voor mensen met hoogtevrees als “lastig” worden ervaren. 

De tocht duurt inclusief de transfers ongeveer 6 – 7 uur. Verder zijn we voor deze beklimming afhankelijk van het weer, dat wil zeggen er moet niet teveel wind staan en de “Pico d’Antonia” moet niet in de wolken liggen. Indien er teveel wind en/of bewolking is, zal er een alternatieve dag wandeling gemaakt worden.

Alle benodigde informatie over deze route vindt je terug op Wikiloc, onze route MTP111

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven