Dag 5 Santiago ”Top”


Dagwandeling van 10,22 km. BLF108B Fundura – Fundura baixu – Montanha – Boca Larga – Fundura.

Na het ontbijt vertrek je vanuit het guesthouse richting “Fundura Baixo”. Je wandelt 750m. over een dubbel spoor. Aan het einde van dit dubbel spoor vervolg je de wandeling over een ezel pad aan je rechterhand en daal je over een lengte van 1,5km. naar 237m. hoogte. Je staat nu in ”Ribeira da Boca Larga”. Je steekt de Ribeira over en stijgt via een ezel pad naar ”Cutelo Montanha”. In de regentijd kan er een flinke beek stromen in de Ribeira. In de droge tijd staat de Ribeira meestal droog.

In ”Cutelo Montanha” is een lokaal winkeltje. ”Cutelo Montanha” is herkenbaar aan een klein bid kapelletje. Je loopt nu 1,9km. over een verharde weg naar ”Nhagar”. In ”Nhagar” staat ook weer een klein bid kappeltje. Vanaf ”Nhagar” heb je mooi uitzicht op het dal van ”Orgaos” en op ”Rui Vaz” aan de overkant. Je loopt nu 50m. terug over de verharde weg en houdt dan linksaf het dubbel spoor aan richting ”Galeao”. Je loopt nu ruim 2km. richting ”Galeao”, ”Cutelo Fernando”. Je stijgt van 365m. naar 485m. hoogte en krijgt zicht op ”Kaza di Marli”.


Vervolgens wandel je richting ”Boca Larga”. Je komt daarna via Ribeira ”Boca Larga” terug naar Kaza di Marli. In en na de regentijd ( juli – oktober) kan er een flinke beek stromen! Door de diverse dijken in de Ribeira zijn er dan meerdere watervallen. In deze periode kan de Ribeira een hele uitdaging zijn. Anders dan in de droge tijd als de Ribeira veelal droog valt.

De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je in ”Nhagar” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

Alle benodigde informatie over deze route vindt je terug op Wikiloc, onze route BLF108B

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven