Dag 6 Santiago ”Top”


Dagwandeling van 11,72 km. BLF102 Fundura – Picos – Bur Bur – Fundura Boca Larga.


Na het ontbijt wandel je via “Bur Bur” naar het plaatsje “Picos” midden op het eiland. De tocht naar “Picos” duurt ongeveer 1,5 uur. In “Picos” zijn wat koloniale panden en een bijzondere rotsformatie te bewonderen. Er is een gezellig dorpspleintje bij de kerk. De tocht voert over “dirtroads”, ezelpaden en een stukje weg met kazijen.

Vanuit ”Picos” loop je terug richting ”Djeu” en daal je af via een klinkerweg tot in Ribeira de Fundura. Je loopt verder door de Ribeira en na 1km. ga je linksaf de Ribeira door en vervolg je je weg op een dubbel spoor. Je klimt geleidelijk naar een hoogte van 456m. tot je weer in ”Bur Bur” bent aangekomen. Je gaat rechtsaf via een stijl ezel pad 500m. omhoog tot je weer op een dubbel spoor terechtkomt. Je gaat linksaf richting ”Fundura”. Je loopt ruim 1km. over dubbel spoor en een ezel pad tot aan Kaza di Marli.

De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je in ”Picos” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

Alle benodigde informatie over de diverse routes kan je terugvinden op Wikiloc, onze route BLF102.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven