” Binnenland Santiago” Kaapverdië


Je rijdt dan door bananenplantages

Deze dagtocht is ook terug te vinden op onze Wikiloc account: Dagtocht Binnenlanden Santiago


Deze dagtocht begint en eindigt bij “Kaza di Marli”. Via een deel off-road ga je naar de dam van Poilao. Vandaar ga je richting de Oostkust door de “Vallei van de 1000 palmen” naar Pedra Badejo, de grootste stad aan de Oostkust. Je rijdt dan door bananenplantages en gaat een stuk langs de Oostkust tot aan Calheta.

Bij Calheta ga je het binnenland weer in richting Assomada. Je komt langs Boa Entrada waar “Polon”, de oudste (kapok) boom van Kaapverdië en kan het stadje Assomada en de markt aldaar bezoeken. Op woensdag en zaterdag is er de “weekmarkt” waardoor er dan het grootste aanbod is, maar de markt is er de gehele week en kan dus elke dag bezocht worden.

Vanuit Assomada ga je door richting het Zuiden en komt langs het dorpje Picos, waar je de dam van Favetta kan bezoeken. De tocht gaat verder naar het Zuiden en in Sao Lorenco dos Orgaos kan je naar Sao Jorge gaan, waar je de botanische tuin en een grogue stokerij in Longueira kan bezoeken.

Gedurende deze dagtocht maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Het is mogelijk om de lunch in Assomada te gebruiken. Met deze tocht ben je ongeveer 5 – 6 uur onderweg. Onderstaand een korte impressie van wat je onderweg tegenkomt.

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om in volledig beeld weer te geven.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven