Info Kaapverdië


Wat algemene gegevens over Kaapverdië 


Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden, Cabo Verde (Portugees), Kabu Verdi (Creools).

Kaapverdische vlag met 10 sterren voor de 10 grote eilanden

Cabo Verde is een land (eilandengroep) voor de westkust van Afrika. De archipel heette vroeger Ilhas de Cabo Verde en is zo genoemd vanwege de ligging van de eilanden ten opzichte van de Cabo Verde (groene kaap), de meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland in Senegal.

In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden zijn lang niet alle eilanden groen (Verde). De oudste eilanden Sal en Boa Vista zijn woestijnachtige gebieden met vooral zand(duinen) en grote aantallen all-inclusive resorts.

Santo Antao en de binnenlanden van Santiago zijn de meest groene gebieden van de archipel. Dit komt door de aanwezige microklimaten, waardoor er in deze gebieden de meeste neerslag valt.

Toen het land in 1975 onafhankelijk werd van Portugal is de naam veranderd in Cabo Verde, wat in het Nederlands werd verbasterd tot Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden.

De eilanden worden bevolkt door een mestiezen bevolking (mengeling van Afrikaanse bevolking met vooral Europeanen). Door de eeuwenlange mengeling is het Kaapverdiaanse volk, genetisch gezien het meest gemixte volk in de wereld.


Wat algemene gegevens:

Officiële landstaal: Portugees.
Hoofdstad: Praia.
Regeringsvorm: Republiek.
Religie: 79% Katholiek, 7% Protestants en 14% Overig. (2016)
Oppervlakte: 4.033 km2
Inwoners: 560.899 (schatting 2016)
Munteenheid: Kaapverdische Escudo (CVE)
Tijdzone: UTC -1
Onafhankelijkheidsdag, Nationale feestdag: 5 juli

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven