Reisinformatie Kaapverdië


Reis documenten

Voor de Kaapverdische Eilanden heb je een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Kaapverdië nog minimaal 6 maanden geldig is.

Sinds 1 januari 2019 is de visumplicht voor reizigers met een Europees paspoort afgeschaft.

In plaats van het visum is er een “veiligheidstax” ingevoerd ad € 30.00 (2019) per persoon, te voldoen bij aankomst op het vliegveld in Cabo Verde.


Ambassade / Consulaat

Consulaat-Generaal: Baan 6, 3011 CB Rotterdam.


Tijd in Kaapverdië

Zomertijd: 3 uur vroeger, Wintertijd: 2 uur vroeger


Gezondheid 

Inentingen zijn niet verplicht,maar wel aanbevolen. Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus A worden aanbevolen. Ziekenhuizen en apotheken zijn op alle eilanden aanwezig, dus er is altijd hulp aanwezig, mocht er iets gebeuren.


Je kunt het beste contact opnemen met de GGD zodat een “pakket op maat” voor je kan worden samengesteld. De GGD beschikt over de actuele informatie. De GGD heeft een eigen website met veel informatie en  adressen: ggd.nl.

Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.


Geld 

De nationale munt is de Kaapverdische Escudo die deels gebonden is aan de Euro. Je kunt euros makkelijk omwisselen bij banken en de wisselkantoren op de vliegvelden.


Er zijn weinig beperkingen in de in- en/of uitvoer van buitenlands geld, meer uitvoeren dan je hebt ingevoerd is echter niet toegestaan. Het uitvoeren van Escudos is niet toegestaan!

Betalen met creditcards is op veel plaatsen mogelijk, bij steeds meer banken kan je geld opnemen met een Visa- of MarsterCard. Ga je uit eten, vraag dan eerst even of er creditcards geaccepteerd worden als je geen of te weinig contant geld bij je hebt.

Pinnen met je bankpas is op dit moment niet of nauwelijks mogelijk. Geld opnemen met uw “wereldkaart” van uw bank gaat op de internationale luchthavens en bij sommige banken. Zorg er dan wel voor dat “opnemen buiten Europa” is geactiveerd!


Eten & Drinken 

De grote hotels hebben een internationale keuken. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn.

Het water dat uit de kraan komt is voor ons niet geschikt als drinkwater. Gebruik zoveel mogelijk lokaal of import-mineraalwater.

Eet geen rauw of gedeeltelijk gekookt voedsel of groentes (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of zelf schillen). Gebruik geen ijsklontjes in je drankjes als je er niet zeker van bent dat ze van mineraalwater zijn gemaakt.


Foto & Film

Je mag bijna overal fotograferen of filmen, neem echter wel beleefdheidsregels in acht. Vraag beslist toestemming om mensen te fotograferen.

Blijf met je camera uit de buurt van militaire installaties, vliegvelden, havens, veerboten e.d. Het zonder toestemming fotograferen van mensen in uniform kan problemen opleveren.Vervoer

Taxi, auto en busTaxi’s zijn er op Santiago voldoende. Spreek van te voren een prijs af met de chauffeur indien deze geen meter in zijn taxi heeft! Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op Santiago (o.a. Hertz)


De bus is goedkoop en een redelijke snelle manier van vervoer.De beste manier om het eiland te verkennen zijn de Toyota “Hiaces” busjes, “Aluguer” genaamd. Deze (16 persoons!) busjes zijn goedkoop en rijden kris kras over het eiland.

Je kunt instappen en uitstappen waar je wilt. Let wel: vanuit de steden vertrekt het busje pas als hij zo goed als vol is! Stap dus niet in een leeg busje want dan kan het even duren voordat je daadwerkelijk vertrekt!Vliegtuig

De eilanden hebben onderling regelmatig vliegverbindingen. Er is een netwerk van vluchten tussen de eilanden met Bestfly. Tussen de grote steden wordt bijna dagelijks gevlogen.Boot

Tussen diverse eilanden zijn ook regelmatig bootverbindingen, veel eilandhoppers maken hier gebruik van! Niet alle eilanden zijn per boot te bereiken. Ook niet alle eilanden hebben een vliegverbinding.


Telefoneren 

De Kaapverdische eilanden hebben een betrouwbaar telefoonnet. Bellen vanuit het hotel is meestal duurder als bellen met een lokale simkaart. Er zijn 2 mobiele aanbieders in Kaapverdië, T+ en CV-movel.

Koop een lokale simkaart, meestal op het vliegveld te verkrijgen en je kan tegen een redelijk tarief ook gebruik maken van het internet. Let op de “roaming kosten” van je Nederlandse provider zijn gigantisch!!


Feestdagen

Op de Kaapverdische eilanden hebben we de volgende officiële feestdagen:

  • 1 januari, Nieuwjaarsdag
  • 20 januari, Dag van de helden
  • April, Goede Vrijdag
  • 1 mei, Dag van de Arbeid.
  • 5 juli, Onafhankelijksheidsdag
  • 15 augustus, Maria Hemelvaart
  • 12 september, Nationale feestdag
  • 1 november, Allerheiligen
  • 25 december, Kerstdag

Verder zijn er nog een aantal plaatselijke feestdagen waarbij de winkels, banken e.d. gesloten zijn.


Diversen


Het voltage is 220 V.


De banken en officiële instatanties zijn van maandag t/m vrijdag over het algemeen geopend van 08.30 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 08.30 tot 12.00 uur.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven