Wandelen op Santiago.


Voor gasten van “Kaza di Marli” hebben we we vele wandelingen gedocumenteerd en op Wikiloc gezet. Tevens hebben we een aantal wandelarrangementen samengesteld.


Santiago is een prachtig eiland om te wandelen. Het eiland wordt bewoont door een nog authentieke mestiezenbevolking gezegend met een rijke muziekcultuur. Het eiland heeft imposante bergkammen , zoals de “Pico d’ Antonio” en het natuurpark in de “Serra Malagueta”, witte stranden zoals in Tarrafal en kurkdroge “woestijngebieden” die afwisselen met uitbundige tropische vegetatie en afwisselende ribeira’s.

Bijna op de Pico d’Antonio met gigantische vergezichten rondom!

Het binnenland van Santiago is een uitstekend wandelgebied. “Kaza di Marli” ligt midden in dit wandelgebied te weten “Fundura Boca Larga”. Voor gasten van “Kaza di Marli” hebben we we vele wandelingen gedocumenteerd en op Wikiloc gezet. Tevens hebben we een wandelarrangement ”Start’‘ en een wandelarrangement ”Top” samengesteld.

Er zijn wandelingen van alle niveau’s en verschillende afstanden. Éen ding hebben ze gemeen, de wandelingen in onze regio beginnen en eindigen bij onze voordeur. Je hoeft je dus niet eerst te verplaatsen om een wandeling te beginnen.

Voer halen voor de beesten in Fundura.

De tochten in onze regio variëren van niveau “1” (zeer eenvoudig) tot niveau “4” (moeilijk) en voeren over wegen en paden van niveau “1” (zeer goed) tot niveau “4” (zwaar). De meeste wandeling zijn rondgaand en slechts een enkele wandeling is heen – terug. Je wandelt over de lokale (ezel) paden, “dirtroads” (dubbelspoor), wegen met kazijen en door ribeira’s (rivierbeddingen).

Je wandelt door een hoofdzakelijk agrarisch gebied, waar de “open” en vriendelijke lokale bevolking aan het werk is. Als gast van “Kaza di Marli” maak je tijdens je verblijf deel uit van de gemeenschap. Ondanks dat er geen echte armoede in de regio is, is van luxe geen sprake. Het lijkt wel of de tijd hier 100 jaar heeft stil gestaan. Er wordt gekookt op hout, water moet worden gehaald bij de bron en het belangrijkste vervoermiddel is de ezel.

Onderweg wordt je verrast door adembenemende vergezichten. Je wandelt over bergkammen en door ribeira’s (veelal droge rivierbeddingen).Exotische terrasvormige bananenvelden, suikerrietvelden en koffieplantages, kokos en papayabomen, flamboyanten en jacaranda’s wisselen elkaar af.Tijdens je wandelingen kan je diverse vogels tegenkomen, waarbij de Grijskopijsvogel een veel gespotte soort is. Ook wonen er in onze regio een aantal “Makaken”.

Je kan het gehele jaar wandelen op Kaapverdië, maar de beste tijd om op de eilanden te wandelen is tussen oktober en mei. In de zomer is het er warm en vallen er soms tropische buien. Bovendien is onze regio (afhankelijk van het regenseizoen) dan weelderig groen. Afhankelijk van het niveau is een goede uitrusting (wandelschoenen!) en een goede lichamelijke conditie noodzakelijk!

Vergezichten vanuit Riba Achade, onderweg naar Pico d’Antonio

Voor onze gasten zijn er zijn kaarten met “tracks”, hoogteprofielen en foto’s van waypoints op de routes beschikbaar. Ook kan je de tracks downloaden in je GPS of de Wikiloc-app voor je smartphone!.

Om een idee te krijgen van onze wandelingen kan je op Wikiloc kijken. Hier vindt je onze tracks, compleet met alle gegevens als: lengte, niveau, meters stijgen, meters dalen en het hoogteprofiel. Tevens staan er foto’s bij de diverse tracks.

Schoolkinderen onderweg naar huis in Boca Larga. Foto © naar-kaapverdische-eilanden.nl

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven