Dag 2 Santiago “Start” en ”Top”


Dagwandeling van 8,85km. BLF101B Fundura – Bur Bur – Rasto – Boca Larga via ribeira de Boca Larga.


Na het ontbijt vertrek je vanuit het guesthouse richting “Bur Bur”. Je wandelt over ezelspaden en dirt roads naar “Rasto” tot een hoogte van 750m. Kaza di Marli ligt op 485m., dus een stijging van ruim 250m.

Je wandelt over een bergkam op een hoogte van bijna 800m. met geweldige vergezichten rondom. Bij een zeer heldere dag heb je vanaf hier zicht op “Maio”, “Boa Vista”, “Fogo” en uiteraard “Santiago”!

Vervolgens wandel je via “Cutelo Fernando” terug richting ”Fundura Boca Larga”. Je komt daarna via Ribeira ”Boca Larga” terug naar Kaza di Marli. In en na de regentijd ( juli – oktober) kan er een flinke beek stromen! Door de diverse dijken in de Ribeira zijn er dan meerdere watervallen. In deze periode kan de Ribeira een hele uitdaging zijn. Anders dan in de droge tijd als de Ribeira veelal droog valt.

De totale duur van deze wandeling is 4 – 5 uur en naast geweldige vergezichten en de overweldigende natuur maak je het dagelijks leven van de lokale bevolking van dichtbij mee. Je krijgt een lunchpakket mee en halverwege de wandeling ben je op de bergkam van ”Rasto” wat een prima plek is om te lunchen en van de vergezichten te genieten.

Alle benodigde informatie over deze route vindt je terug op Wikiloc, onze route BLF101B

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven