“Post” Corona hersenspinsels

Nadat onze laatste gasten in maart 2020 “overhaast” met de laatste TUI vlucht naar Amsterdam waren vertrokken begon er een periode van Corona stilte. In het begin een vreemde “rust”, na een zeer drukke periode in onze “B&b Kaza di Marli” waarin we regelmatig waren volgeboekt.

Na een drukke periode met veel gasten, veel leuke contacten, een berg van vrolijkheid en gezelligheid werd het ineens stil en rustig. In het begin wel lekker, want we konden de lijst van “things to do” eindelijk tot het laatste punt afwerken en dat hebben we dus ook gedaan! Wat onderhoud- en schilderwerk aan de Kaza, de auto een grote beurt en meer van dat soort klusjes.

Aan het einde van de lijst “things to do” bleef het echter rustig. In eerste instantie Cabo Verde met een rood reisadvies, vervolgens sloot Cabo Verde haar luchtruim en konden er geen internationale vluchten meer landen. Het was inmiddels begin 2021 en we hadden duidelijk het gevoel dat we voldoende rust hadden gehad en dat er weer wat beweging in de Kaza mocht komen!

Zeker ook omdat in onze regio de dagelijkse werkzaamheden van de lokale bevolking gewoon zijn gangetje ging en als je het nieuws niet zou volgen, je geen idee zou hebben van het feit dat er een pandemie aan de gang was. De dagelijkse werkzaamheden van water halen, dieren verzorgen, landjes voorbereiden voor de zaaitijd, alles ging net als voor de pandemie gewoon door, zonder enige beperkingen.

Ondertussen was ook bij ons het vaccineren met hoofdzakelijk AstraZeneca op gang gekomen. In alle gezondheidscentra’s (centro’s do Saud) werd er lustig op los geprikt. We waren maar wat blij dat in Nederland de AstraZenica niet populair was, zodat er 100.000 stuks aan Cabo Verde worden “gedoneerd” en hier het aantal prikken dus kon worden opgeschaald.

Voor mensen die niet naar een “centro do Saud” konden (of wilden) gaan zijn ze zelfs naar het schooltje naast B&b Kaza di Marli gekomen om ook daar te prikken met als gevolg dat inmiddels ruim 80% van de bevolking in onze regio volledig is ingeënt!

Momenteel zijn er in onze regio “Sao Lorenco dos Orgaos” 0 geregistreerde Corona gevallen. Op heel Cabo Verde zijn momenteel(4 december) 87 geregistreerde gevallen bekend, hoofdzakelijk in de “grote steden”. Ondertussen volhard het ministerie van buitenlandse zaken in een “oranje” reisadvies, wat door ons niet te begrijpen is en wat zeker remmend werkt op de toeristensector, waarin veel Kaapverdianen werkzaam zijn.

Ondanks het “oranje” reisadvies ontvangen we de laatste maanden weer regelmatig gasten. De regio is nog mooi groen en op het moment van schrijven regent het zelfs een beetje.

Ruim anderhalf jaar na het begin van de pandemie begint er dus weer een hoop vrolijkheid en gezelligheid in Kaza di Marli plaats te vinden, met gasten die vooral blij zijn dat ze zijn gekomen.

De vooruitzichten voor de komende maanden zijn zeer positief en vooral de Eco Safari Lodge Tent is in trek! Er zijn al weer vele gasten geweest die hebben kunnen genieten van de rust, de omgeving, de lokale bevolking, de mooie wandelingen en bovenal het gebrek aan Corona!

Berichten gemaakt 25

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven